Café Jirásek

20lere ışınlanmak ister misiniz?

Tamam. kabul ediyorum ışınlanmak biraz fazla iddalı ama Art-deco dekorasyon size nostalji havasına sokmuyor değil. Şu saatin güzelliğine bir bakar mısınız? Ve evet, şöminenin üstünde duruyor kendisi.

Cafe Jirásek’in bir diğer güzelliği de bir duruşlarının olması. Bu duruşu eğer Çek ve Slovak tarihine ve edebiyatına aşinaysanız etrafta fotoğraflarını gördüğünüz kişilerden, gazete gipürlerinden, duvar kağıdından ve en önemlisi de kahvenizin yanında gelen sözlerden anlıyorsunuz. İnternet sayfalarının Hakkımızda menüsünün Felsefimiz sayfasında şöyle bir kısım var:

…We understand the café as a place where an opinion is formed. We are patriots and we long for the formation of an informed, cultural, confident and solidarity society.

We dedicated the atmosphere of the cafe to cultural history. If it is also your cup of coffee, let yourself breathe the endless wisdom, optimism and wit of many Czech-Slovak personalities.

Ne kadar da anlamlı değil mi?

Yediğimiz içtiğimiz her şey çok lezzetli. Tatlılar, tuzlular, limonataları, kahveleri ve hele ki öğle yemekleri… Haftalık öğle yemekleri menüsü ve sezona özel yemekleri var. Şu an baharın gelişine özel olarak ördek ve tatlı patates var ve Instagram’da görünce bile iştahımız açıldı. Öğle saatlerinde bir hayli oluyor. Öğle saatinde gidecekseniz rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.

Çalışanlar genel gayet kibar ve güler yüzlüler. Tamam bir Türkiye standardı da değil ancak Çekya standardının bir hayli üzerinde.

Yeri, yeşil metronun üzerinde Bořislavka metrosundan çıkınca köşede. Buraya erken saatlerde gelirseniz tavsiyem buradan Divoká Šárka’ya gitmeniz. Güzel bir doğa yürüyüşü yapabiliriniz.

Menüyü burada bulabilirsiniz.

Adres: 134, Evropská 664, Hanspaulka, 160 00 Praha 6

Telefon: +420222741262

Yorum bırakın